Behöver du hjälp med en nätverksinstallation?

Vi hjälper kunder i Vetlanda, Nässjö, Eksjö, Aneby och Sävsjö. Kontakta oss via telefon eller e-post så hjälper vi dig!

En väl utförd nätverksinstallation

Oavsett om du väljer att satsa på en trådbunden nätverksinstallation eller en trådlös sådan, eller kanske vår hybridlösning, kommer du i slutändan att kunna dra nytta av ditt nätverk på bland andra följande vis:

  • Tillförlitlig uppkoppling mot internet samt möjlighet att surfa och läsa e-post från flera olika enheter som är belägna i olika rum i din bostad eller på ditt företag.
  • Snabb och enkel fildelning mellan olika familjemedlemmar eller medarbetare.
  • Enkel åtkomst till delad kringutrustning såsom skrivare eller övervakningsutrustning.

Det trådlösa nätverket (WAN)

Det trådlösa nätverket är det allra vanligast förekommande datornätverket i svenska hushåll och på mindre företag. Det finns två fördelar med en sådan nätverksinstallation:

  • Nätverket är kompatibelt med WiFI-kompatibla enheter såsom mobiltelefoner, surfplattor, smarta TV-apparater m.m.
  • Det är väldigt enkelt att ansluta till ett trådlöst nätverk eftersom allt som krävs är en trådlös router – ingen kabeldragning krävs (om du inte önskar ansluta kringutrustning såsom accesspunkter till nätverket).

Det trådbundna, lokala nätverket (LAN) samt hybridlösningen

Det trådbundna nätverket, eller lösningar som är delvis trådbundna och delvis trådlösa, används oftare i större bostäder där WiFi-signalen kan vara otillräcklig i vissa utrymmen. Denna typ av nätverksinstallation är även vanlig på medelstora och större företag, som ofta ställer högre krav på säkerhet och erfordrar en större anslutningskapacitet.

I ett trådbundet nätverk ansluts ofta ett antal switchar som placeras ut där du behöver dem som mest. Dessa gör det i sin tur möjligt för dig att ansluta datorer, skrivare och andra icke trådlösa enheter till ditt nätverk. Sådan kringutrustning ansluts vid en nätverksinstallation ofta via nätverkskabel, även om det naturligtvis finns vissa undantag från denna regel.

Du behöver dock inte misströsta om du även önskar ansluta trådlösa enheter såsom smartphones och/eller surfplattor till ditt nätverk. Vi kan nämligen hjälpa dig att installera ett trådbundet nätverk som använder sig av accesspunkter för att förlänga signalen från din trådlösa router. Genom en sådan lösning, där fördelarna med den trådbundna respektive den trådlösa tekniken används i symbios, uppnås generellt sett det allra bästa resultatet.